NÁKLADOVĚ EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ PRO PRODUKCI VÍCE OBROBKŮ

Snad nejznámějším řešením pro dávkové aplikace je konzola pro upnutí více obrobků. Představení jednoho na CNC platformě umožňuje vícenásobné načítání mnoha komponent v jednom nastavení. Společnost NIKKEN poskytuje řadu přizpůsobitelných rotačních stolů 4. osy a kombinace podpory TAT, aby zajistila, že neexistují žádná omezení, pokud jde o velikost součásti.

Standardní modulární sestavy upínacích konzol NIKKEN jsou k dispozici v různých délkách, aby splňovaly většinu požadavků (standardně 500 mm, 750 mm a 1000 mm). Precizně vyráběné s použitím výběru z oceli nebo hliníku jsou naše řešení ideální pro prakticky každý obráběcí stroj a délku a kapacitu lože. Všechny naše standardní čepy jsou navrženy a jsou k dispozici pro přímou montáž a montáž na naše kompaktní řady otočných stolů, které zahrnují NCT200, CNC202 nebo CNC260 (další lze samozřejmě přizpůsobit takovým požadavkům). Chcete-li rozšířit rozsah jakéhokoli čepu, může NIKKEN také poskytnout různé možnosti a možnosti pracovního držení, které umožní rozmanitost a přizpůsobivost pro různé součásti a komponenty.

Jedním z populárních a osvědčených řešení, které bylo dodáno mnoha zákazníkům, je zabudování kolejnicového systému na upínací desku, což potenciálně umožňuje 6 stranné obrábění. Tato možnost a funkce výrazně zvyšují produktivitu. Na každou stranu upínací plochy lze efektivně upnout více komponent a také namontovat je na protilehlé plochy. To umožňuje obrobit 3 strany na jedné straně upínací konzoly a zbývající 3 strany na další straně (operace jedna a dvě v jednom nastavení).

Toto je typický příklad takového nastavení. Čtyři součásti jsou drženy a obrobeny společně se dvěma částmi, které odcházejí dokončeny pokaždé, když je cyklus dokončen. To umožňuje delší provoz stroje a dává operátorovi příležitost a prostor k provádění dalších prací v cyklu.

Aplikační studie

Nedávná instalace na TWM Technology dokonale demonstruje neuvěřitelnou sílu a výhody vícenásobného upnutí dílů na upínací desce. Původní obrábění celkem 28 komponent za den se společnost rozhodla investovat do řešení upínání, což vedlo k neuvěřitelnému nárůstu na 224 komponent za den! Toto řešení nakonec eliminovalo potenciální požadavek, aby zákazník musel kupovat více strojů, aby vyhověl požadavkům.

Pro menší komponenty má NIKKEN kompletní řadu kompaktních řešení pro mnohostrannou montáž Upínacích staniček. Ty, spolu se schopností poskytnout jak jednoosé, tak dvouosé otočné stoly s až 4 vřetenovými výstupy, mohou podstatně prodloužit provozuschopnost stroje. I když se ve skutečnosti zvýší doba chodu celého procesu zavedením více vřeten, kompaktních vícestranných čepů a podpěr (tam, kde je to nutné), je možné podstatně snížit efektivní dobu cyklu a náklady na jednotlivé díly a komponenty.

Naše otočné stoly a řešení mohou hrát obrovskou roli při zvyšování efektivity výroby!

Jakýkoli obráběcí stroj může těžit z další osy. Jednoosý stůl (CNC) přizpůsobený pro vícenásobné nakládání umožňuje schopnost představit více komponent vřetenu stroje v jediném cyklu. Přidáním tabulky se dvěma osami (5AX) je dotyčný obráběcí stroj okamžitě schopen pětistranného obrábění v jedné operaci. To zkracuje dobu instalace, pomáhá eliminovat chyby při načítání, a proto přispívá k dalším potenciálním úsporám v souvislosti s přepracováním a šrotem.

Zeptejte se odborníků

Požadavek